Kookplaten

Over smaak valt niet te twisten, maar kooktechnologie gaat veel verder dan design. De apparatuur wordt immers dagelijks gebruikt en dat vraagt om functionaliteit, efficiency en kwaliteit. Keramisch, inductie of gas: Dick’s Keukens adviseert u graag over de mogelijkheden die het beste bij uw wensen passen.

Gas

Koken op gas was het meest populair in Nederland. Regelbaarheid en efficiency zijn daarvoor de belangrijkste argumenten. Ook geeft het een robuuste uitstraling aan de keuken. Een echte kok speelt met vuur. Gaskookplaten zijn in verschillende modellen en maten leverbaar.

Keramisch/elektrisch

Bij keramisch koken wordt de pan verhit door middel van Cook-light-elementen of High-light-elementen onder het glas. Het belangrijkste voordeel is de vlakke glasplaat die eenvoudig te reinigen is. Dit zijn de elektrische kookplaten die erg heet worden en het glas rood op gloeit en daarna langzaam afkoelen.

Inductie

Bij inductie wordt de pan verhit door middel van magnetische spoelen. De kookplaat wordt hierbij niet direct verhit, maar de warmte wordt opgewekt door de magnetische werking die plaatsvindt in de bodem van de pan. Door het hoge rendement is de pan snel warm en water snel aan de kook. Omdat de kookplaat alleen warm wordt door de warmteterugkoppeling van de pan is een inductiesysteem een relatief koel kooksysteem. Dit maakt koken op een inductieplaat veilig en reinigen zeer eenvoudig. De kookzone werkt bovendien alleen als er een pan van het juiste ferromagnetische materiaal op staat. Andere voorwerpen zoals bestek, glas, porselein, uw hand of een natte doek laten de kookzone niet aanslaan.

Inductiekookplaat met afzuiging

De Siemens inductiekookplaat met afzuiging model EX877LX33 is de meest uitgebreide flexibele inductiekookplaat met afzuiging die op de markt verkrijgbaar is. Met deze oplossing heb je geen afzuigkap meer in het zicht. Ideaal dus voor kookeilanden.