Alt-Text

Dick's Keukens
Abraham Niehuesstraat 1
7913 ZW Hollandscheveld
(Nabij Hoogeveen, Drenthe)
Tel: 0528 - 344200
Fax: 0528 - 344211
E-mail: info@dickskeukens.nlVaatwassers

Bij het kiezen van een vaatwasser wordt eerst gekeken naar de maat. De meest gangbare maat is 60 centimeter breed, maar er zijn ook modellen van 45 centimeter breed. Daarnaast kunt u kiezen of de bediening zich aan de voorkant of achter het front van de keuken bevindt.

 

Aan de hand van het energielabel kunt u eenvoudig een energiezuinige vaatwasser uitzoeken. De zuinigste modellen zijn vaak wat duurder, maar bespaart zoveel water per wasbeurt dat dit verschil snel terug verdiend wordt.

 

Het geluidsniveau is ook iets om op te letten, vooral in een open keuken is een vaatwasser die veel geluid produceert niet prettig. Er zijn al vaatwassers beschikbaar met een geluidsniveau van 40 dB. Deze zijn dan ook zeer stil te noemen.

 

Kies verder een vaatwasser met het aantal couverts dat bij uw situatie past. Dit aantal geeft aan hoeveel bestek en servies per gang of per persoon in de vaatwasser past. De meeste vaatwassers van 60 centimeter breed kunnen ongeveer twaalf couverts reinigen.  Tegenwoordig is de indeling van de vaatwassers erg flexibel waardoor u zoveel mogelijk vaat kwijt kunt.

 

Tot slot is het verstandig te kiezen voor een vaatwasser met programma’s en opties die passen bij uw situatie. Heeft u vaak kleine hoeveelheden vaat, kies dan voor een vaatwasser met de optie halve belading. Is uw vaat erg vuil, dan is een voorspoelprogramma om het vuil los te weken een goede optie. Daarnaast is de functie ‘startuitstel’ ideaal voor het geval u ‘s nachts de vaatwasser wilt laten draaien (om geld te besparen door het gebruik van nachtstroom).