Alt-Text

Dick's Keukens
Abraham Niehuesstraat 1
7913 ZW Hollandscheveld
(Nabij Hoogeveen, Drenthe)
Tel: 0528 - 344200
Fax: 0528 - 344211
E-mail: info@dickskeukens.nlKookplaten

Over smaak valt niet te twisten, maar kooktechnologie gaat veel verder dan design. De apparatuur wordt immers dagelijks gebruikt en dat vraagt om functionaliteit, efficiency en kwaliteit. Keramisch, inductie of gas: Dick’s Keukens adviseert u graag over de mogelijkheden die het beste bij uw wensen passen.

 

Gas

Koken op gas is het meest populair in Nederland. Regelbaarheid en efficiency zijn bij daarvoor de belangrijkste argumenten. De Nederlandse merken ATAG, ETNA en Pelgrim, bij uitstek de specialisten in gastechnologie, bieden een zeer breed assortiment gaskookplaten in alle prijsklassen.

 

Keramisch/elektrisch

Bij keramisch koken wordt de pan verhit door middel van Cook-light-elementen of High-light-elementen onder het glas. Het belangrijkste voordeel is de vlakke glasplaat die eenvoudig te reinigen is.

 

Inductie

Bij inductie wordt de pan verhit door middel van magnetische spoelen. De kookplaat wordt hierbij niet direct verhit, maar de warmte wordt opgewekt door de magnetische werking die plaatsvindt in de bodem van de pan. Door het hoge rendement is de pan snel warm en water snel aan de kook. Omdat de kookplaat alleen warm wordt door de warmteterugkoppeling van de pan is een inductiesysteem een relatief koel kooksysteem. Dit maakt koken op een inductieplaat veilig en reinigen zeer eenvoudig. De kookzone werkt bovendien alleen als er een pan van het juiste ferromagnetische materiaal op staat. Andere voorwerpen zoals bestek, glas, porselein, uw hand of een natte doek laten de kookzone niet aanslaan.